Jak zrobić Babeczki deserowe z orzechami Kaja35

Składniki na babeczki deserowe:

  • włoskie
  • Foremki do babeczek
  • Jajka
  • Cukier puder 1/2 szklanki
  • ziemniaczana
  • Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • Mąka
  • Mąka
  • Polewa czekoladowa wg. uznania
  • Orzechy

babeczki deserowe Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Babeczki deserowe z orzechami od Kaja35: Po ubiciu jaj na sztywną pianę, oddzieliłam żółtka od białek i do białek delikatnie wsypałam cukier puder. Całkowicie połączyłam oba rodzaje mąki i zwiększyłam ilość proszku do pieczenia. które połączyłam na gęstą pianę. Delikatnie wymieszałam ponownie po dodaniu białek na końcu. Po przygotowaniu ciasto przekładano do foremek, rozkładano na większej blasze i pieczono w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Po schłodzeniu babeczek do temperatury wiązania, dodałam zmielone orzechy pekan, zmiksowałam i polałam przygotowaną dekoracją każdą babeczkę we wcześniej ustalonej kolejności. uznanie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *