Jak zrobić Babeczki kajmakowe

Babeczki kajmakowe

Składniki na babeczki kajmakowe:

  • 300 g mąki
  • 100 g cukru
  • lub 1 puszka gotowego kajmaku
  • 2 żółtka
  • dodatkowo:
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego
  • babeczki:
  • 200 g masła

babeczki kajmakowe Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

1. Babeczki: Ciasto robi się z mąki, cukru, masła i żółtek. Po owinięciu folią, mieszaninę należy schłodzić przez 30 minut. Z kombinacji utwórz koła mniej więcej podobnej wielkości jak patelnia z babeczkami. Posypane bułką tartą i posmarowane masłem foremki należy docisnąć do kół ciasta. Ciasto wykładamy papierem do pieczenia, na papier dodajemy kulki lub fasolkę i dociskamy dolną częścią kolejnej formy. Zdejmij obciążenia i papier z babeczek po 10 minutach w 180 stopniach i piecz przez kolejne 5-7 minut, aż będą złotobrązowe. Kajmak: Pojemnik ulepszonego skonsolidowanego mleka jest podgrzewany w wodzie w celu wytworzenia kajmaku. Gotujemy około trzech godzin. Następnie wyjmij puszkę i pozwól jej ostygnąć (po wystygnięciu nie możesz jej otworzyć; w przeciwnym razie gorący, chlapnięty kajmak może się poparzyć. Babeczki należy po upieczeniu napełnić kajmakiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *