Jak zrobić Babeczki kawowe

babeczki kawowe – składniki:

  • 170 g mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 jajka
  • łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 80 g cukru
  • pół szklanki oleju
  • łyżeczka proszku dopieczenia
  • 250 ml śmietany
  • pszennej

babeczki kawowe Jak przygotować

Zobacz również: najprostsze ciasteczka maślane

Babeczki z espresso: Dołącz suche dodatki do pojedynczej miski: kawę, cukier puder, cukier, mąkę, sodę oczyszczoną i cukier. To powinno trafić do drugiej miski: Jajka, śmietana i olej powinny się połączyć. Mokre i suche składniki należy połączyć. Podgrzewaj ciasto w foremkach przez 25 minut w temperaturze 175 C w nagrzanym piekarniku. Pozwól przygotowanym wcześniej babeczkom ostygnąć i udekoruj je np. bitą śmietaną. 


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *