Jak zrobić Babeczki korzenne z powidłami

babeczki korzenne – lista składników:

  • 30g. masła
  • 1 mleczna czekolada
  • Ciasto:
  • 3 łyżki kakao
  • 2/3 szkl. mąki
  • wiórki kokosowe/ płatki migdałowe do dekoracji
  • 120g. masła
  • pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • Dodatkowo:
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • 60g. gorzkiej czekolady
  • powidła śliwkowe
  • ½ szkl. jogurtu
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • Polewa:
  • 2 duże jajka
  • ½ szkl. cukru

babeczki korzenne Przygotowanie

Zobacz również: walentynkowe gofry

Babeczki z jogurtem imbirowo-żurawinowym Mąkę i proszek do pieczenia łączymy przez przefiltrowanie. Dzięki temu ciasto nie będzie grudkowate. Ogólnie mieszamy suche i mokre dekoracje w dyskretnych naczyniach, a następnie zobowiązujemy je i od razu kontrolujemy mieszankę drewnianą szpatułką. Całkowite wymieszanie mieszanki nie jest ważne. Zagmatwana konstrukcja miękkich babeczek czyni je tak tajemniczymi. Do 34 komory na babeczki opróżnij biszkopt do wyłożonej blachą do pieczenia babeczek. W brojlerach, które zostały podgrzane do 170 stopni, przygotuj talerz na określony czas. około 20 minut suchy patyczek W łaźni wodnej połączyć mleko z czekoladą. Po całkowitym ostygnięciu lukru użyj go do dekoracji babeczek, schładzając go, aż zacznie stężeć. Traktujemy je posypką, gdy obecny czas jest idealnymi otwartymi drzwiami i łączymy plany tematyczne z każdym z nich.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *