Jak zrobić Babeczki kruche z serem

Składniki na babeczki kruche z serem:

  • 250 g ricotty
  • 2 łyżki musu z marakui + 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 200 ml jogurtu
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1/3 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 50 cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 100 g mąki
  • 150 g margaryny
  • pszennej
  • 100 g mąki
  • 3 krążki ananasa
  • posypka mango

babeczki kruche z serem Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Kruche ciastka z serem cheddar Kruche ciasto robimy z mąki, margaryny, cukru, żółtek i soli. Użyj go do wyłożenia foremek na babeczki. Wstaw je do lodówki na około 30 minut, a następnie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż się ładnie zarumienią. Uspokój się. Aby mleko napęczniało, należy dodać żelatynę, następnie rozpuścić w wodzie i odstawić do ostygnięcia. Zrób pianę, łącząc jogurt, cukier puder i cukier waniliowy. Po dodaniu ricotty schłodzić żelatynę. Pomyśl o tym. Do każdej babeczki włóż kilka kawałków skromniejszych krążków ananasa, posmaruj je mieszanką sera cheddar, polej musem Entity Natural Product i posyp wierzch. Pozostaw do ostygnięcia na około 60 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *