Jak zrobić Babeczki marchewkowe bezglutenowe

Składniki na babeczki marchewkowe bezglutenowe:

  • skórka z połowy cytryny
  • 300 g mąki
  • 4 jajka
  • kukurydzianej
  • 350 g marchewki
  • 180 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • szczypta soli
  • 180 ml oleju

babeczki marchewkowe bezglutenowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Bezglutenowe babeczki marchewkowe W grę wchodzi znaczna ilość mielenia. Marchewkę obrać i przekroić na drobne oczka tarki do warzyw. Zmiel cytrynę na siatce ziemniaczanej po całkowitym umyciu jej w przesiąkającej wodzie. Po ubiciu jajek widelcem dodać pozostałe składniki i wymieszać tylko do połączenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *