Jak zrobić Babeczki mięsne

babeczki mięsne – lista składników:

  • 250 g pieczarek
  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • Farsz:
  • sól
  • Sól
  • tartej
  • masa mięsna:
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 cebula
  • Starty żółty ser
  • Do posypania
  • 1 całe jajko
  • 1/3 szklanki bułki
  • olej do smażenia

babeczki mięsne Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Bułki mięsne: Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno siekamy. Razem smażymy cebulę i pieczarki na oleju, aż woda odparuje. Do smaku dodać sól i pieprz. Mięso, jajko, majeranek, musztardę, czosnek, bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz zmiksować na jednolitą masę. Użyj oleju do wysmarowania formy na muffinki. Zrób naleśniki z mięsem nadziewanym do foremek na muffinki. Delikatnie uformuj kształt bez zgniatania. W każdym zagłębieniu ułożyć farsz pieczarkowy. Podgrzewać do 180 stopni przez około 20 do 30 minut. Mierząc go, posyp cheddarem wierzch każdej babeczki. Podgrzej cheddar, aż się skondensuje.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *