Jak zrobić Babeczki milky way

Pyszne babeczki z kremem z batoników, które zasmakują nie tylko najmłodszym. Z batonikami smakują jeszcze lepiej

babeczki milky way – składniki:

  • Składniki na 12 babeczek:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • KREM:
  • 150g masła
  • BABECZKI:
  • 4 łyżki mleka
  • 2 jajka
  • 300 ml. śmietanki 30%
  • 4 batoniki Milky Way
  • 2 łyżki kakao
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 batoniki Milky Way
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

babeczki milky way Przygotowanie:

Zobacz także: naleśniki z odżywką białkową

1. Ponieważ krem musi schłodzić się przez kilka godzin po przygotowaniu, najpierw robimy bazę. Możesz przyspieszyć ten cykl, wkładając go do lodówki i okresowo mieszając, aby nie zamarzł, ale szybko się ochłodził. Batony pokroić w plastry i dodać do śmietany w rondelku. Stale mieszaj mieszaninę na małym ogniu, aż batoniki się rozpuszczą. Nie jest przez nas doprowadzany do wrzenia. Zmniejszyliśmy objętość. 2. Dodaj cukier i ubij pastę po upłynnieniu, aż będzie lekka i miękka. 3. Dodawaj po jednym jajku, aż dobrze się połączą. Wymieszaj wszystkie suche składniki razem w innej misce, a następnie dodaj je i mleko do mieszanki margaryny i mieszaj, aż się połączą. 4. Do wyłożenia foremek lub tacek na babeczki należy użyć papierowych kubków. Pozostałe dwa paski należy pokroić na dwanaście kwadratów lub po jednym na każdą babeczkę. Łyżką rozprowadź biszkopt w papilotkach. Zaczynamy od rozłożenia skromniejszej porcji ciasta i udekorowania batonem oraz drugą warstwą masy, która jest minimalnie grubsza niż ta na spodzie. Całość powinna wypełnić 3/4 szklanki. 5. Babeczki powinny być gotowe przez około 25 minut w temperaturze 190°C. suchy przedmiot) KREM: Ubić schłodzony spód na sztywne ciasto. Wystudzone babeczki smarujemy śmietaną i układamy na wierzchu gładkie gwiazdki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *