Jak zrobić Babeczki orzechowe z jabłkami i gorzką czekoladą

lekko orzechowe babeczki z dużą ilością jabłek i gorzkiej czekolady! sa obłędne w smaku-polecam.

babeczki orzechowe – składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oleju
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki zmielonych drobno orzechów włoskich
  • 2 jajka
  • 2 łyżki drobnego cukru
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • większa szczypta cynamonu
  • 2-3 kwaskowe jabłka
  • cukier puder do oprószenia babeczek

babeczki orzechowe Jak zrobić:

Zobacz również: babeczki kruche z serem

1. Po obraniu jabłek pokrój je w małe kształty. Posiekaj czekoladę na kawałki wystarczająco małe, aby można było je zjeść. Olej, jajka, mleko i mieszankę mąki, cukrów, cynamonu, proszku do pieczenia i mielonych orzechów włoskich należy wymieszać. Połącz wszystko w jedno, dodaj pokrojone jabłka i posiekaną czekoladę. Za pomocą widelca krótko zamieszaj. Uformowane wcześniej silikonowe foremki, nasmarowane olejem do 3/4 wysokości podgrzewać przez około 15-20 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza. Przed posypaniem babeczek cukrem pudrem pozwól im całkowicie ostygnąć. Cieszyć się!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *