Jak zrobić Babeczki ponczowe z bitą śmietaną

Składniki na babeczki ponczowe:

  • 125 ml ciepłego mleka
  • bita śmietana
  • 1 łyżeczka soli
  • listki mięty do dekoracji
  • 2 szklanki cukru
  • pszennej
  • 200 g miękkiego masła
  • 2 szklanki wody
  • 5 g świeżych drożdży
  • syrop cukrowy:
  • 6 jaj
  • dodatkowo:
  • 2 łyżeczki cukru
  • 12 łyżek ciemnego rumu
  • skórka z 1 cytryny
  • ciasto drożdżowe:
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 500 g mąki

babeczki ponczowe Jak zrobić

Zobacz również: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *