Jak zrobić Babeczki z kremem truskawkowym

babeczki bardzo proste w przygotowaniu, na stole prezentują się efektownie

babeczki z kremem truskawkowym – składniki:

  • 0,5 szklanki wody
  • 330 ml śmietanki 30 %
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • CIASTO
  • 3/4 szklanki cukru
  • KREM
  • 0,5 kilograma truskawek
  • cukier do smaku
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • kilka kropel czerwonego barwnika
  • 0,5 szklanki oleju
  • 180 gram jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki żelatyny

babeczki z kremem truskawkowym Jak przygotować

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

1. Mieszanka Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Następnie, aby uzyskać jednolite ciasto, dokładnie wymieszaj pozostałe składniki. Foremki do babeczek powinny być wypełnione ciastem do 3/4 wysokości. Po pieczeniu przez 20-30 minut w temperaturze 180 stopni, ostudzić. Truskawki łączy się z wodą, cukrem i około 15 minutami gotowania w garnku, aby uzyskać krem. Zmiksuj truskawki po odparowaniu powstałego płynu. Upewnij się, że nie ma grudek podczas łączenia żelatyny i pokruszonych truskawek. Sok truskawkowy powinien być ciepły. W przypadku, gdy naprawdę chcesz, możesz go podgrzać, ale uważaj, aby go nie bulgotać. Po tym czasie pozwól mu ostygnąć. Lekko ubij krem. Należy dodać zatopione w żelatynie truskawki i czerwony ton. Mieszać. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, gdy zacznie gęstnieć. Upieczone już babeczki ułóż dekoracyjnie na wierzchu kremu. Schłodzić przed podaniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *