Jak zrobić Babeczki z malinami i bitą śmietaną

babeczki z malinami – lista składników:

  • 1 mały śmietanfix
  • 1/2 margaryny
  • maliny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szkl. cukru
  • wg przepisu Kasia bo to twoje ciasto
  • jeżyny
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 330 ml śmietany

babeczki z malinami Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki malinowe z bitą śmietaną Utrwalamy ogólnie wolne dodatki, na przykład proszek do pieczenia, cukier, mąkę, cukier waniliowy. Ciasto zagniatam z jajkiem i margaryną Kasi, którą kroję w drobną kostkę. Przed zawinięciem ciasta w folię należy schłodzić je przez 30 minut. W tym czasie foremki smarujemy margaryną i oprószamy mąką. Ciasto po uprzednim rozwałkowaniu wyłożyć foremki. Babeczki wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni lub 180 stopni z gorącym nadmuchem. Wyjmij babeczki z foremek, wyjmując je z pieca po ostygnięciu. Połącz niewielką kupkę śmietany fix i jedną łyżeczkę cukru pudru, aby ubić 30% śmietanę. Wykończ każdą babeczkę malinami i jeżynami oraz bitą śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *