Jak zrobić Babeczki z serkiem waniliowym i owocami.

babeczki z serkiem waniliowym – lista składników:

  • masło
  • 7 kulek zielonego winogrona
  • 1 szklanka mąki
  • trochę startej skórki z limonki
  • 40 dag serka śmietankowego o smaku waniliowym (ja użyłam Zielona łąka z Biedronki-w wiadereczku),
  • 1/2 żółtej polewy do tortów
  • 7 kulek ciemnego winogrona
  • 10 dag bardzo zimnego masła
  • 1 żółtko
  • pszennej
  • szczypta soli
  • 3 plastry ananasa
  • płaska łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/5 szklanki cukru
  • 1/3 owocu mango

babeczki z serkiem waniliowym Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Bułki z kremem waniliowym cheddar i naturalnym poz. Mąkę, cukier, sól i cukier waniliowy szybko siekamy i zagniatamy z zimnym masłem. Przechowywać w lodówce przez około godzinę po owinięciu w folię aluminiową. W międzyczasie przygotuj foremki do babeczek. Nałóż na nie cienką warstwę masła. Z tej części wyszło mi 7 babeczek o średnicy 10 cm. Po 60 minutach wyłóż ciasto do foremek na grubość około 3 do 4 mm. Użyj widelca, aby dźgnąć dno. Na około 20 minut wstaw je do brojlera nagrzanego do 190 stopni (konwekcja). Gwarantujemy, że nie staną w płomieniach. Gdy ostygną, pozostaw upieczone w foremkach. Rozłóż zgrabnie dwie układające się w stos łyżki kremowo-waniliowego cheddara na chłodnych. Zjedz trochę oczyszczonych owoców. Usuń nasiona z winogron, ananasa i obranego mango, przecinając je na pół i krojąc. Pokryj nią babeczki. Lukier do ciast wymieszać zgodnie z oznaczeniami na opakowaniu (1/2 szt.), wylać na babeczki naturalny przedmiot i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Zetrzyj trochę limonki na wierzchu. Cieszyć się!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *