Jak zrobić Babeczki z tuńczykiem i serem

Wersja wytrawnych babeczek idealna na przekąskę lub obiad.

babeczki z tuńczykiem i serem – lista składników:

  • 120 g mąki gryczanej
  • 40 g sera żółtego
  • ok pół szklanki wody
  • 1 cebulka
  • 1 łyżka oleju/masła do wysmarowania formy
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 jajo
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • przypraw wedle uznania

babeczki z tuńczykiem i serem Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Rybę należy wyjąć z wody, zanim cebula ugotuje się w trójwymiarowe kwadraty. 2 Połącz cebulę, mąkę i proszek do pieczenia z jajkiem. żółty cheddar należy pokroić w trójwymiarowe kwadraty, a skrawki wymieszać ze sobą po krótkim posypaniu wierzchu. Dodając wodę do ryby pod koniec, połącz wszystko w pęczki. 3 Natłuść konstrukcję tłuszczem i napełnij masę do 3/4 jej pojemności. Przygotuj na około 30 minut w temperaturze 170 stopni, posypując serem cheddar.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *