Jak zrobić Bakaliowe muffinki z czekoladą

Składniki na muffinki z czekoladą:

  • ½ szklanki mleka
  • laskowe
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150g jogurtu
  • pszennej
  • 50g mlecznej czekolady
  • 2 łyżki cukru
  • 200g mąki
  • 2 jajka
  • Szczypta soli
  • 60g masła lub margaryny
  • 150g mieszanki bakaliowej (u mnie orzechy
  • 3 łyżki płynnego miodu

muffinki z czekoladą Jak zrobić

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Bułki bakalie z czekoladą Orzechy i suszoną rzecz standardową kroimy z brzegiem, ale niezbyt drobno (orzechy i rodzynki zostawiamy w całości). Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, suszone owoce, orzechy i bardzo drobno posiekaną czekoladę należy wymieszać w jednej misce. Ubij jajka w innej misce z jogurtem, mlekiem, miodem, zmiękczoną margaryną i mlekiem. Po przelaniu mocowań mokrych do suchych i dokładnym wymieszaniu łyżką, suche mocowania powinny mieć widoczne nierówności. Umieść odtwarzacz w ostatnio ustawionych papierowych kubkach w uchwycie na bułkę. Piecz blachę przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Dwanaście przepisów na babeczki


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *