Jak zrobić Bananowe muffinki na serku homogenizowanym

Muffinki bananowe na serku homogenizowanym to świetna propozycja na szybkie coś słodkiego do kawki czy herbaty. Przygotowanie mufinnek zajmuje chwilkę, a efekt jest znakomity.

Składniki na muffinki na serku homogenizowanym:

  • 2 jajka,
  • 3 banany,
  • 150 g serka homogenizowanego waniliowego,
  • 70 ml roztopionego masła,
  • 6 łyżek cukru,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej.
  • 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej,

muffinki na serku homogenizowanym Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. masło zostało rozbite przez polewanie. Możesz użyć oleju roślinnego, jeśli nie masz masła, ale polecam masło. Przed dodaniem jajka, cukru i mieszanki cheddar z dodatkiem wanilii przesącz mąkę. na przykład inny smak; banan lub śmietana. Całkowicie połączyć składniki, mieszając mieszaninę. Masa jest gęsta i gęsta. Banany po obraniu pokroić w półksiężyce. Delikatnie dodaj do niekończącej się mieszanki. Wiórki czekoladowe można w podobny sposób dodać do zorganizowanego odtwarzacza bananów. Umieść ciasto na banany w foremkach na muffinki. Przenieś papilotki na biszkopt lub standardowy talerz, jeśli babeczki nadają się do tego rodzaju pieczenia. Umieść patelnię do ciastek na środkowej półce pieca. Herbatniki należy piec przez 30 do 35 minut w temperaturze 175 stopni na całej powierzchni. Rośnięcie i karmelizacja bułek bananowych powinny być dobre. Gotowe bułki po ostygnięciu posyp cukrem pudrem. Do dekoracji muffinek można użyć polewy czekoladowej lub roztopionej czekolady. W tym czasie serwowane są babeczki bananowe 😉


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *