Jak zrobić Bezowe babeczki z kremem czekoladowym i żurawiną

bezowe babeczki – lista składników:

  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • Składniki na krem czekoladowo-orzechowy
  • 3 łyżki startych orzechów
  • laskowych
  • Składniki na bezy:
  • 50 g czekolady deserowej
  • 250 g serka mascarpone
  • 150 g śmietany
  • 4 białka
  • 250 g cukru pudru
  • szczypta soli

bezowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Babeczki z kremem czekoladowym, bezą i żurawiną Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej łyżce ubijaj cukier. Umieść naleśniki na blasze do pieczenia w ozdobnym rękawie o średnicy 5 centymetrów. Jeśli między nimi jest tylko trochę miejsca, nieznacznie się powiększą. Przed pieczeniem przez 45 do 60 minut w temperaturze 140 stopni Celsjusza rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Pod koniec ubijania do gęstej śmietany dodać cukier puder, aby była sztywna. Delikatnie połącz serek mascarpone, orzechy i roztopioną czekoladę. Gotowe bezy przemieniamy kremem. Ozdobą są maliny, mielona czekolada i krem czekoladowo-orzechowy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *