Jak zrobić Ciasteczka owsiane bez pieczenia

Składniki na ciasteczka owsiane:

  • 1 i 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 1/4 szklanki mleka (zwykłego lub roślinnego)
  • 1/4 szklanki masła orzechowego
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao
  • 1/4 szklanki masła lub oleju kokosowego

ciasteczka owsiane Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

W rondelku wymieszaj kakao, mleko, naturalny słodzik i margarynę. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, gdy mieszanina się podgrzeje. Gotować. Gotuj krótko i w niższej temperaturze. Wymieszaj płatki owsiane i masło orzechowe po zdjęciu z ognia. Wyłóż masę na talerz wyłożony blachą do pieczenia, delikatnie wyprostuj i wytnij kółka. Daj im 30 minut do zastygnięcia w chłodnym miejscu (w temperaturze pokojowej też zamarzną).


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *