Jak zrobić Cukiniowe babeczki bez jajek, mleka i masła

Czekoladowe i cukiniowe bez podstawowych składników. Polecam!

cukiniowe babeczki – składniki:

  • 1/4 szkl oleju rzepakowego
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub kilka kropel aromatu waniliowego)
  • 3/4 szkl wody
  • 2 łyżki naturalnego kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 220 g mąki pszennej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu
  • Składniki: (na ok. 12 sztuk)
  • Dodatkowo:
  • cukier puder do oprószenia
  • 1/2 cukinii
  • 1/2 łyżki octu
  • 1 płaska łyżka powideł śliwkowych
  • szczypta soli
  • 3/4 szkl cukru
  • Ciasto:

cukiniowe babeczki Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Najlepiej, aby wszystkie mocowania miały temperaturę pokojową! Piec powinien być nagrzany do 180 stopni Celsjusza. Foremkę do ciastek wyłóż papierowymi foremkami lub posmaruj ją margaryną i posyp ciemnym kakao. Użyj tarki o drobnych oczkach, aby zmielić cukinię i wycisnąć nadmiar soku. Przygotuj dwie miski. W jednej komorze skonsoliduj suche mocowania i mokre mocowania. Używając trzepaczki, skonsoliduj elementy w dwóch naczyniach. 2. Z drugiej strony, tak jak ja, możesz prosto nałożyć masę czekoladową do foremek na herbatniki. Przygotuj w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut. Babeczki wyrosną po skosie i będą miały przyjemny aromat. Wyjąć z piekarnika, a po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Weź udział w swoim posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *