Jak zrobić Cynamonowe muffinki z dynią i jabłkami

Muffinki to prosty i szybki przepis na smaczny dodatek do kawy. Cynamon z dynią i jabłkami to pyszne połączenie.

muffinki z dynią i jabłkami – składniki:

  • jajka 2 szt
  • cukier puder do posypania
  • cynamon mielony 1 łyżeczka
  • dynia hokkaido 15 dag
  • mąka pszenna 2 szkl
  • Imbir mielony 1/3 łyżeczki
  • cukier wanilinowy 2 łyżeczki
  • olej 1/2 szkl
  • mleko 1/2 szkl
  • jabłka 2-3 szt
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

muffinki z dynią i jabłkami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

W misce wymieszaj cynamon, imbir, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mąkę. Dynię bez skóry i pestek zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jabłka, które nie mają nasion, należy pokroić na kawałki. 2 W drugiej misce ubij jajka. Dodaj mleko i olej. 3 Wymieszaj i połącz dynię. 4 Całkowicie skonsoliduj suche mocowania z mokrymi mocowaniami. 5 Papierowe foremki do muffinek przykryj ciastem, dodaj kilka plasterków jabłka i napełnij je do dwóch trzecich wysokości. 6 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz przez 20 do 25 minut. Po upieczeniu i schłodzeniu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *