Jak zrobić Czekoladowe babeczki z budyniem

czekoladowe babeczki z budyniem – składniki:

  • 185 g masła
  • 80 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 225 g mąki
  • 20 g kakao
  • 150 g brązowego cukru
  • szczypta soli
  • 3 średniej wielkości jajka
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego ( słodki kubek )
  • pszennej

czekoladowe babeczki z budyniem Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Czekoladowy budyń z babeczek: Robimy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale zamiast wody dodajemy do niego wrzące mleko. Pozwoliliśmy mu ostygnąć. Rozpuść słabą czekoladę pod prysznicem wodnym, dzieląc ją na dodatkowe niepozorne kawałki. Gdy stanie się płynny, przenieś go do pojemnika w celu schłodzenia. Do miski przesiej mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ziarnisty cukier barwiony jest używany do ucierania wrażliwej margaryny. Od tego momentu dodawaj każde jajko pojedynczo, starając się dodawać następne po włączeniu pierwszego. Dodaj teraz stopniowo kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli do przefiltrowanej mąki. Dodaj schłodzoną, zmiękczoną słabą czekoladę, gdy ozdoby będą szczególnie połączone. Wszystko dokładnie połączyć. Zainstaluj babeczki w strukturze. Dodaj ćwierć łyżki hittera do każdej babeczki. Na środku łyżki ciasta ułożyliśmy warstwę schłodzonego budyniu czekoladowego. Upieczone już babeczki należy podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Ta grupa tworzy 18 babeczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *