Jak zrobić Czekoladowe babeczki z wiśniami

BABECZKI KAKAOWE TO CIASTECZKA WYŚMIENITE NA NATURALNYCH SKŁADNIKACH To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Z przepisy wychodzi 18-20 babeczek. To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je zrobić bez użycia miksera. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne, długo zachowują świeżość. Moje dziecko je uwielbia. babeczki kakaowe na święta idealne z połączeniem lukrem! To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Pokazywałam Wam już wiele przepisów na babeczki, muffinki i inne łakocie, zazwyczaj z różnymi dodatkami. A to
muffinki z porzeczkami
, a to z
budyniem,
czy moje ulubione
mocno czekoladowe babeczki
. A dzisiaj całkiem zwyczajne
muffiny
, przepis podstawowy, bez dodatków, najprostszy. Możecie wrzucać do nich dowolne owoce, nasiona, serki i tym podobne, a możecie zrobić bez dodatków.
Takie proste
muffiny
są naprawdę pyszne. Ja lubię zjadać je jeszcze lekko ciepłe, z kubkiem chłodnego mleka, a gdy mam ochotę na łakomstwo, to polewam je sosem czekoladowym. Pycha, pycha, pycha. Zachęcam do zrobienia, a wcześniej zachęcam do obejrzenia filmiku.
A niezdecydowanym radzę każdą babeczkę zrobić inną. 🙂 Jedną pustą, do innej wrzucić malinkę, do kolejnej jagody, a może gruszeczkę… smacznego. 🙂
Wiśnie i czekolada tworzą zgrany duet. Dziś zapraszam na ich połączenie w muffinkowej odsłonie. Skoro muffinki to na pewno praca pójdzie nam szybko i łatwo:). Można użyć mrożonych wiśni.

Składniki na czekoladowe babeczki:

  • 1/2 szklanki jogurtu, u mnie grecki
  • 125g masła
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 szklanka wiśni bez pestek (jeśli mrożone, wtedy 1,5 szklanki)
  • 2 jajka L
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki kakao

czekoladowe babeczki Przygotowanie

Zobacz także: babeczki bananowe z orzechami

Wymieszaj mąkę, kakao, pop do pieczenia, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy w każdej misce. W drugiej misce wymieszaj jogurt, jajka i schłodzoną margarynę. 2 Połącz mokre i suche składniki, łącząc je na chwilę w jedno (jeśli ciasto nie jest zbyt gęste, dodaj dwie dodatkowe łyżki jogurtu). Do ciasta dodać drobno posiekane wiśnie i czekoladę. Krótko miksujemy. 3 Fałdy chleba ułożyć w foremkach na wysokości 3/4. Gotuj przez około 25 do 30 minut w temperaturze 180 stopni. Tuż przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj wiśniami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *