Jak zrobić Czekoladowe muffinki z kokosem i migdałami

Składniki na muffinki z kokosem:

  • SKŁADNIKI
  • cukier – 0,5 szkl
  • polewa z białej
  • olej – 0,5 szkl
  • płatki migdałów
  • mleko
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • ( 12 szt )
  • kokos – 3 łyżki
  • czekolady
  • jajko
  • mąka
  • DODATKOWO :
  • czekolada mleczna – 150 g
  • pszenna

muffinki z kokosem Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Ciastka czekoladowe, kokosowe i migdałowe są wytwarzane przez wspólne przefiltrowanie mąki i proszku do pieczenia. Uwzględnij kokos, cukier i jajka. Używając odrobiny oleju i mleka na raz, stopniowo łącz wszystko w samotną masę. Przed dodaniem czekolady do masy, która powinna mieć konsystencję budyniu lub śmietanki, należy ją zmiękczyć pod prysznicem wody. Używam silikonowego pojemnika na ciastka i napełniam go do 3/4 wysokości. Po pieczeniu przez dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, posyp wiórkami kokosowymi i prażonymi płatkami migdałów. Biała czekolada obficie skropić danie. Jedz, proszę! Zjedz cudowną kolację!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *