Jak zrobić Czekoladowe muffinki z żurawiną

Składniki na muffinki z żurawiną:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g suszonych żurawin
  • 150 g cukru
  • ¾ szklanki mleka
  • 50g masła
  • 3 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 225 g maki pszennej
  • sól

muffinki z żurawiną Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Herbatniki z kremem żurawinowo-czekoladowym: Krem rozpuścić i ostudzić. W misce wymieszaj cukier, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Połącz suche składniki z mlekiem, jajkami i roztopionym masłem. Na koniec dodać żurawinę. opróżnić odtwarzacz do smarowanych wkładek lub form. Poświęć około 20 minut na przygotowanie. 200 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *