Jak zrobić Czekoladowe naleśniki na mące orkiszowej

Do tej pory naleśniki zawsze robiłam ze zwykłej mąki pszennej, sypiąc cukier, dodając gotowe aromaty. Dzisiaj mam dla Was zdrowszą wersję naleśników. Warto spróbować 🙂

Składniki na naleśniki na mące orkiszowej:

  • Twaróg:
  • łyżeczka oleju
  • 500 g sera białego półtłustego
  • 1,5 szklanki mąki orkiszowej (u mnie razowa)
  • 100 ml mleka
  • Ciasto naleśnikowe:
  • 3 łyżki erytrytolu lub innego słodzika
  • łyżeczka erytrytolu lub innego słodzika
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 3 łyżki kakao
  • szklanka mleka
  • *U mnie do posypania zostało użyte moje odkrycie roku czyli chipsy z kokosa w kakao oraz owoce granata.
  • 2 jajka
  • pół szklanki wody gazowanej

naleśniki na mące orkiszowej Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. W misce wymieszaj wszystkie składniki na naleśniki, aż będą gładkie. Umieść naleśniki na lekko naoliwionej patelni; Ten krok można pominąć, jeśli patelnia nie musi być smażona na oleju. 2. W tym czasie można ustawić twaróg. z blendera dodać mleko, cukier i wyciśniętą pomarańczę, zmiksować na gładką masę. i używając mrożonych truskawek do robienia musu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *