Jak zrobić Czerwone naleśniki z żółtym serem

Takie proste i zwykłe a takie inne. Naleśniki w wersji wytrawnej faszerowane żółtym serem. W wersji wzbogaconej możemy dodać cienkie parówki.

Składniki na czerwone naleśniki:

  • żółty ser starty 8 łyżek
  • jajko 1 szt
  • mleko 0,75 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • koncentrat pomidorowy 2 kopiaste łyżki
  • mąka 1 szklanka

czerwone naleśniki Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Połącz przesianą mąkę, mleko, jajka, koncentrat, sól i tyle wody, aby uzyskać gładkie ciasto. Dodaj niewielką ilość gazowanej wody mineralnej, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany, jeśli jest zbyt gęste. Za trzydzieści minut wyruszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim gorące bułeczki. Podawać na ciepło, zwinąć i posypać startym serem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *