Jak zrobić Dyniowe babeczki z kremem karmelowym

babeczki z kremem karmelowym – składniki:

  • 0,5 łyżeczki gałki
  • 0,5 szklanki cukru,
  • muszkatołowej
  • 1/2 szklanki mleka
  • KREM:
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 250g serka mascarpone
  • 1,5 łyżeczki sody,
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 3 czubate łyżki masy kajmakowej,
  • cukrowe kuleczki
  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 1/3 szklanki oleju,
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy (lub kilka kropel aromatu waniliowego),
  • BABECZKI (12 sztuk):
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 i 3/4 szklanki mąki

babeczki z kremem karmelowym Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Babeczki dyniowe z kremem karmelowym Mascarpone przełożyć do miseczki. Po dodaniu łyżki kajmaku krótko miksować, aż składniki się połączą. Pozostawienie kremu w pojemniku na lód ułatwi aromatyzowanie babeczek i jednoczesne przygotowanie ciastek. Ubij jajko widelcem po rozbiciu go do miski. Następnie dodaj mleko i puree z dyni, a następnie olej. Połącz wszystko do perfekcji. Dodaj mąkę, cukier, cukier waniliowy, aromaty, proszek do pieczenia i napój bezalkoholowy do pieczenia do innej miski. Dokładnie mieszamy. Rozłóż suche mocowania w pojemniku na herbatniki z papierowymi kubeczkami po dodaniu mokrych mocowań i mieszaniu aż do połączenia. W 180 stopniach piec babeczki przez około 20 minut lub do momentu, gdy będą złociste. Zanim użyjesz szprycy do nałożenia kremu, pozwól babeczkom ostygnąć po upieczeniu. Użyj kulek cukru, aby rozjaśnić babeczki. Jest przechowywany w zamrażarce. Weź udział w swoim bankiecie 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *