Jak zrobić Francuskie naleśniki z warzywami

Składniki na naleśniki z warzywami:

  • po 1/2 pęczka rozmarynu i oregano
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • olej do smażenia
  • 1/2 szkl. wody
  • 4 jajka
  • 1 bakłażan
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 2 cukinie
  • sól
  • 6 pomidorków koktajlowych

naleśniki z warzywami Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: kruche ciasteczka z kaszy manny

Jajka, mąka, mleko, woda i odrobina soli tworzą mieszankę. Pozostaw pod przykryciem na dwadzieścia minut. W zależności od odmiany w tym czasie oczyść, obierz i opłucz warzywa. Kilka łyżek oleju można wykorzystać do podsmażenia posiekanej cebuli i czosnku. 2 Do cebuli i czosnku dodać posiekaną cukinię i bakłażana. Dodaj kawałki pomidorów z puszki. Pomidory koktajlowe dodać do farszu na pięć minut przed końcem 15 minut duszenia warzyw. 3 Usuń zioła i przyprawy z wody, posiekaj je i schowaj. Drobno posiekane oregano można wykorzystać do przygotowania nadzienia warzywnego. Dodać pieprz i sól do smaku. Rozgrzej olej w sekcjach na patelni. Podziel pałkarza na pół. Traktuj je tak samo. 4 Na każdym gorącym bułce ułóż kilka kawałków rozmarynu. Olej zbrązowieje. gotowe ciepłe bułeczki z farszem. Warstwa na środku. Źródło: Naj


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *