Jak zrobić Idealna polewa czekoladowa

Składniki na idealna polewa czekoladowa:

  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 12 dag dobrego masła
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki wody

idealna polewa czekoladowa Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Połącz margarynę, cukier, gruboziarniste kakao i dwie łyżki lodowatej wody w garnku, aby uzyskać najlepsze mocowanie czekolady. Często mieszając gotować na małym ogniu, aż woda odparuje, a masa czekoladowa zacznie gęstnieć. Dodaj żółtko i ubij mikserem, aż będzie jednorodne po zdjęciu mieszaniny z ognia i pozostawieniu do ostygnięcia na kilka minut. Powstałą w ten sposób glazurę od razu udekoruj ciasta.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *