Jak zrobić Jabłkowe babeczki z żurawiną i cynamonem

Łatwe w przygotowaniu i smaczne.

jabłkowe babeczki – lista składników:

  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1 szklanka mleka
  • 700 g kwaśnych jabłek
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 2 szt. jajka
  • 1 torebka proszku do pieczenia
  • sok z jednej cytryny
  • 50 g cukru
  • odrobina tłuszczu i tartej bułki do foremek
  • 6 łyżek oleju
  • 500 g mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • cukier puder do posypania

jabłkowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

ćwierć zielonego Pokrój zmiażdżenie w kształty po wyeliminowaniu nasion. Skrop odrobiną soku z cytryny. 2. Zestalić cukier, cynamon, cukier waniliowy i proszek do pieczenia w misce. Zrób masę z jajek, mleka i oleju, łącząc je w jedno. Ciasto można wymieszać z żurawiną i jabłkami. 3. Foremki na muffinki napełnić ciastem, posypać bułką tartą i natłuścić. Posyp cukrem pudrem po 30 minutach w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *