Jak zrobić Kruche babeczki budyniowe z owocami

Kruche, owocowe babeczki w budyniem zawsze świetnie smakują

babeczki budyniowe – składniki:

  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki
  • 15 dkg margaryny
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Ciasto kruche (porcja na około 40 babeczek):
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki cukru
  • foremki do babeczek
  • galaretka truskawkowa
  • owoce
  • 3 żółtka
  • 1 duże jajko
  • 10 dkg cukru pudru
  • Dodatkowo:
  • Masa budyniowa:
  • 30 dkg mąki
  • 1 żółtko
  • 1 op. cukru waniliowego

babeczki budyniowe Przygotowanie

Zobacz także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *