Jak zrobić Kruche babeczki z galaretką

kruche babeczki z galaretką – składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 0,5 kostki margaryny
  • brzoskwinie
  • 2 jajka
  • jeżyny
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 galaretki czerwona i zielona

kruche babeczki z galaretką Jak przygotować

Zobacz również: inny przepis

Kruche babeczki nadziewane galaretką Na stolnicę przełożyć mąkę, sól, śmietanę i margarynę. Ogólnie ustawiamy części. Chłodziliśmy przez godzinę w lodówce. Nagłówki pakietu powinny ugotować dżemy przed pozostawieniem ich do ostygnięcia. Wyciągamy ciasto z lodówki. Rozwałkuj ciasto na arkusze i podziel na mniejsze kawałki na oprószonym mąką blacie. Użyj wzoru lub szklanki, aby pozbyć się kół. Natłuść formy i umieść tam każdą płytkę do mieszania. 15 minut przygotowania w 180 stopniach Na wierzch ostudzonych babeczek nałożyć plastry jeżyny i brzoskwini. Rozsmaruj na nim dżem, który stwardnieje. W lodowej skrzyni zamroziliśmy to.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *