Jak zrobić Kruche babeczki z masą mascarpone-krówkową

Małe, słodkie i pyszne ? Kruche babeczki z pyszną masą ! Polecam babeczki /które możemy upiec nawet kilka dni wcześniej/ z masą z serka mascarpone i masy krówkowej /która nie „podchodzi wodą” i nie rozmiękcza babeczek/ z przysłowiową wisienką na szczycie:)

Składniki na babeczki z masą mascarpone:

  • cukier puder 15 dag
  • wiśnie drylowane do dekoracji
  • mąka pszenna 30 dag
  • sól 1 szczypta
  • serek mascarpone 6 łyżek
  • tłuszcz do foremek
  • babeczki:
  • masło 30 dag
  • masa krówkowa z puszki 6 łyżek
  • masa:
  • żółtka 4 szt

babeczki z masą mascarpone Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Przygotować babeczki: przesiać mąkę i cukier puder, dodać sól, żółtka i margarynę krojoną na zimno. Zaczynamy od nacięcia wszystkiego ostrzem przed ręcznym masowaniem mieszanki. Ciasto można zużyć od razu lub wcześniej schłodzić w lodówce. 2 Uformuj ciasto w wysmarowaną masłem formę i pokrój je wykałaczką lub widelcem. Przez około 15 minut podgrzewać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Poddaliśmy go próbie. Kawałki serka mascarpone i krówki należy wymieszać. Gotową masą napełnić schłodzone wewnątrz i na zewnątrz babeczki i udekorować wiśniami bez pestek/mogą być nowe, kompotowe lub odmiany :)/


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *