Jak zrobić Kruche babeczki z powidłami i masą krówkową

Bardzo kruche ciasto w postaci babeczek z nadzieniem śliwkowym oraz słodką masą krówkową.

babeczki z powidłami – składniki:

  • 3 łyżki drobnego cukru do wypieków
  • Składniki na 35 sztuk:
  • 4 żółtka
  • ½ l powideł śliwkowych
  • Sól do smaku
  • ½ puszki masy krówkowej
  • 50 dag mąki tortowej + do podsypania
  • ½ szklanki śmietany 18%
  • Foremki do babeczek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Cukier puder do posypania babeczek
  • 20 dag masła

babeczki z powidłami Jak przygotować

Zobacz także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *