Jak zrobić Kruche babeczki z serem białym

Wspaniałe w smaku, proste w wykonaniu. Zrobią furorę podczas przyjęć domowych i nie tylko.

Składniki na kruche babeczki z serem białym:

  • 1 kostka margaryny
  • Ciasto:
  • 3 łyżki stołowe wody
  • Dodatkowo
  • 7 kopiastych łyżek cukru pudru
  • 1 całe jajko
  • Lukier:
  • 1 mały budyń śmietankowy
  • 10 jajek
  • Ser:
  • zapach cytrynowy i pomarańczowy
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżka grysiku sypkiego
  • 1 pojedynczy proszek do pieczenia
  • Składniki na 50 babeczek
  • 1,2 sera białego
  • tłuszcz do wysmarowania foremek
  • 50 foremek do babeczek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 szklanki mąki
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 kostka margaryny

kruche babeczki z serem białym Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: cytrynowe babeczki

1. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól w robocie kuchennym z margaryną. Dobrze wymieszaj po dodaniu całego jajka i włożeniu do lodówki na cztery do pięciu godzin. W robocie kuchennym wymieszaj dwukrotnie zmielony twaróg, cukier puder i margarynę. Następnie dodać aromaty, budyń i mąkę kukurydzianą, następnie mocno ubite białka i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Lukier: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą na jednolitą masę. Za pomocą igły lub łyżki napełnij babeczki cheddarem i lekko napełnij bułki margaryną. Zaplanuj w piekarniku na około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu schłodź i delikatnie umyj lukrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *