Jak zrobić Kruche babeczki z wiśniami

kruche babeczki z wiśniami – składniki:

  • 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 op. proszku do pieczenia
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3 jajka
  • 400 g Kostki do pieczenia Kasia 3 łyżki cukru
  • cukier puder do oprószenia
  • 50 dag wydrylowanych wiśni . Dodatkowo: Kostka do pieczenia do formy

kruche babeczki z wiśniami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Dodać jajka, cukier puder i Kasia Baking Solid, a następnie przesączyć mąkę i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto, następnie zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez około 30 minut. 2 Przygotuj nadzienie: Włóż wiśnie do garnka. Cukier na wierzchu. Gotować, miksując, aż cukier się rozdzieli, a masa wiśniowa zgęstnieje. 3: Nasmaruj formę do muffinek kostką do pieczenia. Z pozostałej 1/4 ciasta wytnij koła, cienko je rozwałkując. Zrób nimi dziury w foremce. Umieść nadzienie wiśniowe w środku. Po połączeniu i wyrobieniu pozostałego ciasta rozwałkuj je. Ciasto podzielić na dwie części. Zrób siatki na wierzchu każdej babeczki. 4 W temperaturze 200 stopni C przygotowywać babeczki przez około 30 minut. Posyp babeczki cukrem pudrem tuż przed podaniem. 5 Napełnij babeczki sosem wiśniowym i pokryj je kawałkami mikstury. Podgrzewać przez około 30 minut. Po ostygnięciu babeczki posypać cukrem pudrem. źródło: Tini


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *