Jak zrobić Kruche ciasteczka czekoladowe

Ciasteczka z pięciu składników. Prościej się nie da… Idealne z ulubioną książką, filmem lub na gorsze dni.

ciasteczka czekoladowe – składniki:

  • Cukier 125 g
  • Mąka pszenna 300 g
  • Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • Kakao 30 g
  • Masło 250 g

ciasteczka czekoladowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Delikatność pasty jest pomocna. Po zmieleniu cukru dodać pozostałe składniki. Zatrudnij pałkarza, zamuruj go folią samoprzylepną i włóż do lodówki na blisko 30 minut, aby się schłodził. Moja uwaga: komorę można zrobić przed włożeniem do lodówki. Piekarnik należy nagrzać do 170 stopni Celsjusza. Ostrym nożem wycinamy pierścienie i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Umieścić na kuchence i gotować przez około 10 do 15 minut. Ostudzić na kratce — przynajmniej spróbuj, bo z tym miałem najwięcej problemów — przepraszam za zdjęcie, bo nie chciałem pomóc programowi.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *