Jak zrobić Kruche ciasteczka kokosowe

Niezwykle kruche małe co nieco dla wielbicieli kokosu. Moja mała, prywatna podróż sentymentalna do foremek, którymi, będąc dzieckiem, wycinałam ciasteczka z moją Mamą. 🙂

Składniki na kruche ciasteczka kokosowe:

  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • cukier puder, 10 dkg
  • żółtka, 3 szt.
  • sól, szczypta
  • masło, 20 dkg
  • wiórki kokosowe (najlepiej bardzo drobne), 5 dkg
  • mąka krupczatka, 35 dkg

kruche ciasteczka kokosowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: sos czosnkowy z miodem

Wymieszaj mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, wiórki kokosowe i sól. Dodaj drobno posiekaną margarynę, oddziel i skup się na dłoniach, starając się, aby tłuszcz zawierał jak najmniejsze cząstki. Po dodaniu żółtek zagnieść ciasto. Powinny być schłodzone przez około trzydzieści minut. 2 Wytnij smakołyki z ciasta, wałkując je na grubość od 3 do 4 milimetrów. Piec w przybliżonej temperaturze na złoty kolor. 150 stopni, 5 do 6 minut konwekcji. Odstawić do ostygnięcia na talerzu. 3 Smakołyki są wrażliwe i łamliwe. Weź udział w kolacji. 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *