Jak zrobić kruche mini babeczki….

W środku masa makowa (pozostałości po makowcu) z wierzchu krem budyniowy i posypane cukrem różanym…. z podanych składników wyszło 48 mini babeczek (4cm) i 2 tarteletki.

kruche mini babeczki – składniki:

  • aromat waniliowy
  • 3/4 szkl. mleka
  • Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki pszennej (odejmujemy 3 łyżki mąki i w to miejsce dodajemy 3 łyżki kakao)
  • 1 i 1/2 łyżeczki mąki
  • krem: 3 żółtka
  • 0,5 szkl. cukru
  • 200 g chłodnego masła
  • 2 żółtka
  • 1 masło
  • 1/3 szklanki cukru pudru

kruche mini babeczki Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Manipuluj mieszanką Przed wlaniem ciasta do 20 zwykłych foremek na babeczki lub 50 małych foremek, które zostały wcześniej wysmarowane tłuszczem, delikatnie posmaruj je pędzelkiem. Podgrzewać przez około 13 do 15 minut w temperaturze 200 stopni, około 10 minut w dodatkowych niepozornych foremkach. Uspokój się. Ubij dwa żółtka z cukrem (cukier nie musi się całkowicie rozpuścić). Do mleka dodać mąkę (z tej szklanki nabrać niewielką ilość mleka), następnie podgrzać pozostałe mleko z cukrem waniliowym. Cały czas mieszając, do wrzącego mleka wsypać mąkę i długo dusić. Po wyłączeniu ognia dodaj cukier i żółtka i zmniejsz ogień do niskiego poziomu, ciągle mieszając, nie dopuszczając do powstania bąbelków. ogrzewać przez dziesięć minut, w pobliżu lub gdzieś indziej. Z miękkim masłem, które wcześniej wyjąłeś z lodówki, odstaw do ostygnięcia. Fakt, że jest zimno, sprawia, że ma to kluczowe znaczenie; Gdy ostygnie, od czasu do czasu mieszaj.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *