Jak zrobić Łaciate babeczki z kremem i orzeszkami

łaciate babeczki – lista składników:

  • 2,5 łyżki cukru pudru
  • Krem:
  • 1 margaryna
  • 2 łyżeczki płaskie żelatyny
  • 300 ml jogurtu
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 budyń czekoladowy
  • Babeczki:
  • 3 szklanki mąki
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 dag owoców

łaciate babeczki Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki ze śmietaną i orzechami, które wydają się być plamami Zmiękcz margarynę w małym rondelku na niskiej intensywności, aż stanie się płynna, a następnie pozwól jej ostygnąć. Zamknij dwa naczynia. Do każdego należy dodać dużą część mocowań. Składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę (budyń śmietankowy w jednej misce, budyń czekoladowy w drugiej, 1,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, rozbite jajko w szklance, pół szklanki margaryny, 3/4 szklanki mleka i 1 łyżeczka proszku do pieczenia). Przygotuj lokówki. Jasną i ciemną masę należy dodać po pół łyżki stołowej. Za pomocą patyczka delikatnie wymieszaj masy. Pieczemy około 30 minut na blasze do pieczenia. Zmiksuj owoce w temperaturze 180°C. Jeszcze raz przed dodaniem jogurtu i cukru pudru zmiksuj na niskich obrotach. Mieszaj na najwyższych obrotach przez dwie do trzech minut po dodaniu żelatyny. Gotową masę należy schłodzić przez około 20 do 30 minut w lodówce. Obsyp babeczki i udekoruj trzema kawałkami orzechów w czekoladzie. Udekorowane babeczki podawaj od razu, gdy słodycze zaczną się upłynniać. Zjedz wspaniałą kolację! przygotowany do ochłodzenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *