Jak zrobić Łaciate muffinki z krówkami

Pyszne, puszyste i słodkie. Muffinki to świetne rozwiązanie na coś słodkiego na szybko. Idealny wypiek do jesiennej herbaty czy kawy 🙂 Takie muffinki świetnie poprawiają nastrój 🙂

łaciate muffinki – lista składników:

  • mleko 3,2% 1 1/4 szklanki
  • Cukier 1/2 szklanki
  • Dodatkowo:
  • mąka pszenna Typ 500 1 łyżka
  • mąka pszenna Typ 500 1 3/4 szklanki
  • Olej rzepakowy 1/2 szklanki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Składniki mokre:
  • Składniki suche:
  • Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • Jajo kurze 1 szt.
  • Kakao 1 łyżka
  • Cukier wanilinowy 2 łyżeczki
  • Krówki 12 szt.
  • ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki

łaciate muffinki Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

Połącz suche i mokre mocowania w jednej misce. Przelej mokre dekoracje do suchych dekoracji i zmiksuj, aby się połączyły. Ciasto podzielić na połówki. Do jednej porcji ciasta dodaje się łyżkę mąki, a do drugiej dodaje się kakao. Mieszać. Talerz można zamocować za pomocą wkładek biszkoptowych. Wlej słaby i lekki hitter do dolnego kawałka papierowego kubka i znajdź jedną krówkę. Napełnij foremki na babeczki do 3/4 poziomu mieszanką słabej i jasnej kombinacji. Piecz muffiny przez 23 do 25 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek wyjdzie czysta, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (niższa temperatura). Po wyjęciu z brojlera pozwól mu ostygnąć na metalowej podstawce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *