Jak zrobić Łatwe i szybkie babeczki z truskawkami

Ciasto tak łatwe i szybkie, że dłużej zajmuje pokrojenie truskawek niż przygotowanie samych babeczek. Co więcej ciasto nic przez to nie traci na smaku, jest lekkie, delikatne i wilgotne za razem.

Składniki na szybkie babeczki z truskawkami:

  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 ml oleju
  • szczypta soli
  • 150 g mąki
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • kilka truskawek (ok. 10 sztuk)
  • 150 ml maślanki
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

szybkie babeczki z truskawkami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Jajka ubić z cukrem, wanilią i odrobiną soli na pianę, następnie wlać maślankę i olej, wymieszać trzepaczką. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, mieszając je razem. Następujące kawałki mąki są nawet atrakcyjne, ponieważ nie są ani zbyt długie, ani nadmiernie kompletne. Na wierzchu ułóż truskawki pokrojone w ćwiartki. Formę do pieczenia wyłożyć 12 papierowymi kubeczkami według podanych proporcji. 2 Podgrzewać w 180 stopniach przez około 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie sucha.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *