Jak zrobić Makowe muffinki z pomarańczową nutą

Składniki na makowe muffinki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek maku
  • Lukier:
  • ok. 1,5 łyżki soku z cytryny
  • 2-3 krople zielonego barwnika
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 szklanka cukru
  • 2,5 szklanki mąki
  • pszennej
  • aromat pomarańczowy
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej

makowe muffinki Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Bułeczki makowe z nutą pomarańczy Do miski wbić jajka, dodać cukier – ubić na puszystą masę. Dobrze wymieszaj ubite jajka z połową szklanki śmietany, pozostałą mąką i pozostałą śmietaną. Dodaj szklankę mąki i proszek do pieczenia. Miksuj przez chwilę, a na koniec dodaj do ciasta mak i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Pod sam koniec dodałam pasek pomarańczy w polewie cukierkowej i wszystko połączyłam łyżką. Napełniłem każde ciastko prawie do końca odtwarzaczem i przygotowywałem je przez 27 do 30 minut w temperaturze 180 ° F (test sztyftu). Lukier posmarować muffinkami po ostygnięciu. Aby zrobić lukier, skonsoliduj cukier puder, sok z cytryny i kolor w misce. W momencie, gdy mieszanka nabierze odpowiedniej konsystencji, dodaj kilka kropel koloru. Mimo wszystko, ze względu na obecność kruszonki cytrynowej, asortyment nie będzie powalający. Lukier wylewamy na bułki, a gdy stężeje podajemy do jedzenia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *