Jak zrobić Malinowe babeczki

malinowe babeczki – lista składników:

  • 40 dag chudego twarogu
  • 4 torebki budyniu waniliowego
  • łyżka cukru pudru
  • 10 dag kremowego twarożku śmietankowego
  • 4 jajka
  • 10 dag cukru
  • 40 dag mrożonych malin
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 3 łyżki kaszki manny
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • Na około 12 sztuk:
  • 30 dag śmietanki kremówki

malinowe babeczki Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Krok 1: Przełóż mrożone maliny do wykorzystania w tych babeczkach. Stwórz grubego, bogatego gracza, łącząc jajka, cukier i jeden worek cukru waniliowego. Połącz twaróg, pasek cytryny i 10 gramów znaczącej śmietany, aby zrobić krem. Połącz budyń i owsiankę. Użyj kleju do jajek. Krok 2: Dwanaście foremek na babeczki wyłóż papierowymi kubeczkami. Załaduj mieszanką i malinami (około 15 dag). Piec przez 45 do 50 minut w temperaturze 175 stopni. Po wyjęciu pozwól mu ostygnąć. Po zmiksowaniu przecedź 15 gramów malin przez sitko. Wmieszaj cukier puder. Krok 3: Dodać cukier waniliowy w trakcie ubijania pozostałej śmietanki. Zmień na worek kanałowy do robienia ciast. Na każdej babeczce powinna znajdować się niewielka ilość kremu. Dodaj trochę sosu malinowego na wierzch. Nadmiar całych malin wykorzystaj jako ozdobę. Posmakuj tego co jesz 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *