Jak zrobić Malinowe muffinki z twarogiem i kruszonką

Muffinki z twarogiem to doskonała opcja na pyszny deser, który doskonale sprawdzi się na co dzień. Dziś przedstawiam przepis na muffinki z twarogiem i wiśniami. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki z twarogiem, które będą smaczne, a przy okazji ciekawe, to ten przepis będzie idealny. Muffinki z twarogiem to doskonała opcja na pyszny deser, który doskonale sprawdzi się na co dzień. Są niezwykle puszyste i miękkie. Idealne na co dzień.
Przepis na muffinki z twarogiem jest naprawdę prosty, dlatego spokojnie sprawdzi się nawet dla początkujących kucharzy. W tej wersji stanowią również lepszy wybór dla osób z insulinoopornością czy cukrzycą, to dlatego, że ich podstawą jest twaróg, który ma niski indeks glikemiczny. Dzięki czemu nie podnoszą one cukru w tak gwałtowny sposób. Do ich przygotowania najlepiej wybrać jak najdrobniej zmielony twaróg. Wspaniale sprawdzi się ten, którego używa się do przygotowywania serników, Powinien on być nieco słodki i niezbyt kwaśny. Zbyt duża kwaśność sera sprawi, że babeczki staną się niezbyt smaczne. Idealnie w takich dania sprawdza się twaróg o obniżonej zawartości tłuszczów. Jego wykorzystanie pozwala na zredukowanie nasyconych kwasów tłuszczowych w diecie, które mają niekorzystne działanie na układ krwionośny, przez co mogą przyczyniać się do chorób serca. Dodatkowo twaróg o obniżonej zawartości tłuszczu ma mniejszą kaloryczność, więc lepiej sprawdzi się na diecie redukcyjnej.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki z twarogiem, które będą smaczne, a przy okazji ciekawe, to ten przepis będzie idealny. Na pewno przypadną do gustu nie tylko dorosłym, ale również najmłodszym domownikom. Do ich przygotowania wystarczy tylko kilka produktów i foremki na muffinki. Poradzi sobie z nimi nawet początkujący amator wypieków. Choć są niezwykle proste, wcale nie są nudne. Idealnie sprawdzą się jako słodka przekąska dla dzieci, ze względu na pyszny słodki smak i dużą zawartość warzywa. Ciasto robione jest z olejem, dzięki czemu całość jest zdrowsza i szybsza w wykonaniu. Wykonanie ciasta jest naprawdę proste. To doskonała opcja dla miłośników sera na słodko. Są tak pyszne, że świetnie sprawdzą się na deser, zwłaszcza dla dzieci. To dobre rozwiązanie również na drugie śniadanie, zwłaszcza z dodatkiem pysznego owocu. W dodatku wszystkie składniki można bez problemu znaleźć w każdym sklepie. Jeśli szukasz inspiracji na to, jak upiec naprawdę pyszne muffinki, to ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Dziś przedstawiam przepis na muffinki z twarogiem i wiśniami. Dziś przedstawiam przepis na muffinki z twarogiem i wiśniami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki czyli znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpią drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik. Polecam je szczególnie smakoszom słodkości. Przepis na muffinki z twarogiem jest naprawdę prosty, dlatego spokojnie sprawdzi się nawet dla początkujących kucharzy.
Puszyste muffinki nadziane twarogiem i posypane złocistą kruszonką. Prosty przepis na małe co nieco.

Składniki na muffinki z twarogiem:

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szkl mleka
  • 80 g stopionego masła
  • Ciasto:
  • 140 g twarogu półtłustego
  • Nadzienie:
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 60 g cukru trzcinowego
  • 1 żółtko
  • 100 g malin
  • Kruszonka:
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 60 g zimnego masła
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 120 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 3/4 szkl cukru

muffinki z twarogiem Jak zrobić:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

1. Kruszonka: Aby zrobić kruszonkę, połącz palcami wszystkie składniki. Umiarkowane w lodówce. 2. Ciasto: Najlepiej, aby wszystkie mocowania miały temperaturę pokojową! Oddzielnie łączymy w misce suche i mokre składniki. Wymieszaj składniki w dwóch naczyniach razem przed dodaniem wcześniej pokrojonych malin. 3. Nadzienie: Twarożek, żółtko i cukier waniliowy dokładnie wymieszać. 4. Użyj papierowych kubeczków do wyłożenia foremki na muffiny. Na każdą babeczkę powinna być łyżka ciasta. Przykryj mieszankę odtwarzaczem nadmiaru i posyp łyżeczką twarogu. Po wierzchu posypać rozdrobnionym. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piec herbatniki przez około 20 do 25 minut. Powinny być wyjęte z piekarnika i pozostawione do ostygnięcia na drucianej podstawce, gdzie uwolnią wyjątkowy aromat. Weź udział w uczcie!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *