Jak zrobić Malinowo dyniowa owsianka jesienna

Jesienna owsianka z puree dyniowym, mango, malinami i gruszką. Zrobiłam ją na mleku migdałowym, ale można wykorzystać każde inne mleko roślinne lub zwierzęce. Polecam też taką owsiankę do pracy na wynos.

Składniki na owsianka jesienna:

  • 1 gruszka
  • 1/4 mango
  • 1/2 szklanka malin
  • 300 g płatków owsianych malinowych
  • 2 łyżki puree dyniowe
  • 3 łyżki migdałów
  • 350 ml mleczka migdałowego
  • olej kokosowy

owsianka jesienna Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

1Dynie były już upieczone. Ziarno wsypać do garnka, zalać mlekiem migdałowym i dusić przez dwie minuty. Dodaje się puree z dyni i połowę puree z mango. Zmiksuj maliny w blenderze. Dodaj płatki do miski podczas ruchu. Podsmaż gruszkę na oleju, a następnie przekrój ją na pół i wydrąż środek. Podaję z kawałkami mango i orzechami na wierzchu płatków owsianych.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *