Jak zrobić Marokańskie naleśniki z sosem maślano

Baghrir to pyszne marokańskie naleśniki serwowane głównie na śniadanie, które charakteryzują się tym, że ich powierzchnie pokrywa milion dziurek, w które przenika pyszny sos maślany z nutką limonki, polecam nie tylko na weekendowe śniadania.

Składniki na marokańskie naleśniki:

  • Sos:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki 00
  • 1 jajko (opcjonalnie)
  • 1-1,5 łyżki miodu
  • sok z 1/4 limonki
  • 1 opakowanie drożdży suszonych lub 1/2 kostki drożdży
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • Około 4 szklanek ciepłej wody
  • 1,5 szklanki mąki pszennej

marokańskie naleśniki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: babeczki z masłem

1. Przed rozpoczęciem wymieszaj drożdże i cukier w misce i umieść ją w ciepłym miejscu na pięć do dziesięciu minut. Połącz dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól w misce. Łącząc suche składniki z jajkiem, drożdżami i wodą, konsystencja gracza powinna przypominać ciasto z gorącym ciastem. Po podwojeniu objętości ciasto odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką. Podgrzej komorę delikatnie pokrytą tłuszczem, ostrożnie wymieszaj mieszankę łyżką, a następnie podziel ją na półmisek. Flapjacks zaczną sprzyjać otworom, ponieważ są przypieczone z jednej strony; Są przygotowywane, gdy wierzch stwardnieje. Powtarzaj tę procedurę, aż gracz zużyje wszystkie swoje zasoby. Rozpuść masło, miód i sok z cytryny w małym rondelku. Sos jest przygotowany, gdy mocowania się spotkają. Rozłóż sos miodowy na zwęglonych gorących bułeczkach, a następnie podawaj i ciesz się.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *