Jak zrobić Meksykańskie naleśniki z wołowiną

W sam raz dla smakoszy mięsa mielonego.

meksykańskie naleśniki – lista składników:

  • cebula, 1 średnia
  • koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
  • papryka, 1
  • pomidory, 2
  • sól, wg uznania
  • ostra papryka, wg uznania
  • ząbki czosnku, 2
  • naleśniki wg własnego przepisu, 8
  • mięso mielone wołowe, 500g
  • przyprawa do miesa mielonego, wg uznania

meksykańskie naleśniki Przygotowanie:

Zobacz także: naleśniki po rusku

Naleśniki powinny być smażone zgodnie z Twoimi wskazówkami. Oliwa z oliwek służy do smażenia przygotowanego mięsa mielonego i posiekanego czosnku. 2 Paprykę pokroić w paski a cebulę w pióropusze. Wykorzystując bulgoczącą wodę, pokrój pomidory w solidne kształty po ich usunięciu. Do mięsa dodać warzywa i koncentrat pomidorowy i dusić, aż warzywa będą miękkie (około 15-20 minut). 3 Faszeruj naleśniki farszem po przesunięciu ich do góry. Tortille mogą zastąpić ciepłe bułeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *