Jak zrobić Mini pączki wiedeńskie w 30 minut

Najlepszy pomysł na słodkości które na pewno urzekną gości. Kilka prostych składników które najczęściej posiadamy w domu i 30 minut gdzie 15 minut ciasto stygnie !!! Pyszne lekkie pączki wiedeńskie, hiszpańskie.

mini pączki wiedeńskie – lista składników:

  • 250 ml wody
  • 200 g mąki przennej
  • 75 g masła
  • olej
  • cukier puder bądź lukier do dekoracji
  • 4 jajka
  • szczypta soli

mini pączki wiedeńskie Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Zrób bąbelki wody w garnku. Masło i sól należy dodać do gotującej się wody przed podaniem. Zmniejsz intensywność do poziomu podstawowego przed ciągłym mieszaniem mąki, aż stanie się bardziej miękka. Kiedy zacznie konsekwentnie odstawać od garnka, zdejmij ciasto z gazu. Po ostygnięciu ciasta wbijać po jednym jajku. Substancja będzie tania i gęsta. 2 Umieść ciasto w rękawie lub igle. Uformuj z ciasta koła, wycinając z papieru do pieczenia kwadraty wielkości miniaturowych pączków wiedeńskich. Za pomocą papieru zanurzamy pączki w gorącym oleju, który ostatecznie izoluje pączki. Smażyć, aż z obu stron się zarumienią. Z cukrem pudrem są mniej słodkie, a z lukrem są słodsze.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *