Jak zrobić Muffinki babeczki cynamonowo-czekoladowe

Pyszne muffinki z czekoladą. Spróbujcie koniecznie!

muffinki babeczki – składniki:

  • pół łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 280 g mąki
  • 160 g cukru
  • 1 czekolada mleczna
  • 120 g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka mleka
  • cukier waniliowy

muffinki babeczki Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

Podczas gdy margaryna się upłynnia, ostudź. Dodaj jedną łyżeczkę espresso, 50 mililitrów wrzącej wody i pozostaw do ostygnięcia. W jednej misce skonsoliduj cukier waniliowy, mąkę, cukier, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, jedną łyżeczkę cynamonu, porcję łyżeczki soli i mąkę. Mieszać. W drugiej misce dodaj mleko, jajka, skonsolidowaną margarynę i espresso. Mieszać. Za pomocą szpatułki połącz suche i płynne składniki. Odłóż dwanaście kawałków czekolady. Resztę można zmielić na tarce. Użyj papierowych kubków do wyłożenia patelni. Przykryj każdą pozostałą kombinacją, kawałkiem czekolady i łyżką odtwarzacza. Najwyższy punkt każdej babeczki należy posypać mieloną czekoladą. Przygotować około 20 do 30 minut w temperaturze 200°C.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *